Tijd voor een detox? Maak je eigen detox water

Detoxen, misschien klinkt het jullie bekend in de oren, misschien niet. Detox is een afkorting van detoxificatie, het betekent letterlijk ‘ontgiften’. In dit geval betekent het de organen in je lichaam ontgiften van stoffen die niet in je lichaam horen, oftewel je lichaam reinigen. Als je bezig bent met afvallen op een gezonde manier zoals BodieBoosters dat doen, ben je je lichaam al aan het reinigen. We drinken genoeg water en krijgen alle voedingsstoffen binnen die je lichaam dagelijks nodig heeft. Echter kan het geen kwaad om je lichaam te ontdoen van opgestapelde, schadelijke stoffen die in de loop der jaren in je lichaam zijn geraakt. Dit kan door middel van een dieet, een massage, supplementen en eventueel een spoeling. Na het detoxen voel je je fitter en energieker, en een fijne bijkomstigheid: je verliest gewicht, je spijsverteringssysteem verbetert én je raakt gifstoffen kwijt.

Schermafbeelding-2013-09-29-om-14.37.08

Normaal gesproken voert je lichaam de meeste afvalstoffen af. Maar, het kan zijn dat de gifstoffen zich opstapelen en je lichaam niet in staat is om de afvoer van alle afvalstoffen zelf te regelen. Detox water helpt je hierbij een handje. Dit is één van de makkelijkste en veiligste manieren om je lichaam te ontgiften. En, ook leuk: Detox water helpt je een platte buik te behouden!

In ons zelfgemaakte Detox water zit:

– 2 limoenen: limoensap helpt het verteringssysteem beter te laten werken en helpt goed tegen constipatie of teveel gas
– 0,5 komkommer: komkommer helpt om gifstoffen af te voeren, omdat het de organische substantie citrulline bevat. Citrulline helpt de lever en nieren met het filteren van ammoniak, een indicator van leverfalen. Dat willen we liever niet in ons lichaam hebben.
– 10-12 muntbladeren: munt helpt de eetlust te bevorderen en zorgt voor afscheiding van verteringssappen. Ook zorgt het voor afvoer van darmgasssen en misselijkheid.
-0,75 L water
Schermafbeelding-2013-09-29-om-14.41.01

Dit Detox water helpt onzuiverheden uit je lichaam te spoelen.
LET OP: LAAT DIT EEN NACHTJE IN DE KOELKAST SAMENVLOEIEN VOORDAT JE HET NUTTIGT

Op welke manier ‘detox’ jij jouw lichaam? Ga je dit detox water een keer proberen?

Bron: http://www.bodieboost.nl 
VOOR MEER DETOX TIPS!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s