Hoe ziet de wereld eruit na 44 jaar gevangenschap?

Stel je voor: je kunt in een tijdmachine stappen en 44 jaar later uitstappen. Hoe zal de wereld er dan uitzien? Otis Johnson stapte niet in een tijdmachine, wel ervaarde hij hoe het is om een sprong in de tijd te maken. Johnson zat namelijk 44 jaar vast.

Op 25-jarige leeftijd kwam Johnson vast te zitten. Het was toen 1970. 44 jaar later loopt hij weer rond op Times Square. Arabische televisiezender Al Jazeera sprak hem op Times Square waar de man zijn ogen uitkeek. „Het lijkt wel alsof iedereen van de CIA is, met die draadjes in hun oren.” De man verbaast zich vooral over het feit dat mensen kunnen lopen en tegelijkertijd met anderen kunnen praten op hun telefoon. „Ongelofelijk!”

TWEE BUSKAARTJES

Johnson kwam in de gevangenis terecht voor poging tot moord op een politieagent. Het hele Steve Jobs-tijdperk is dus aan hem voorbijgegaan. Bij zijn vrijlating kreeg hij zijn ID, de papieren rondom zijn rechtszaak, 40 dollar en twee buskaartjes mee. Sindsdien probeert hij zijn weg te vinden in het, voor hem, nieuwe dagelijkse leven.

Johnson heeft geen ondersteuning meer van vrienden of familie. Door de lange tijd dat hij opgesloten zat, heeft hij het contact met hen volledig verloren. Hij valt nu terug op organisatie die zorgt voor huisvesting voor ex-gevangenen in het Amerikaanse Harlem.

‘LIEVER VOORUITKIJKEN’

Sinds zijn vrijlating geniet de man vooral van het kijken naar mensen en van de zon op zijn gezicht. ’s Avonds mediteert hij in het park en hij hoopt een opvang voor vrouwen op te kunnen zetten. Verder koestert Johnson geen wrok rondom zijn gevangenschap. „Ik houd er niet van als mensen zeggen ‘de maatschappij heeft mij dit aangedaan’. De maatschappij is mij niets schuldig. Ik kijk liever vooruit dan achteruit. Ik denk dat dat mij helpt overleven in een, voor mij, nieuwe wereld.”

Bron: http://www.metronieuws.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s