Avocado een “supervrucht” met veel voordelen!

Vooral health freaks zijn dol op avocado’s. Zij zijn niet zomaar dol op deze vrucht, dat is omdat deze vrucht heel veel gezonde voordelen met zich meebrengt. Wil jij ook een gezonde levensstijl hanteren? Begin dan ook met het gebruiken van avocado’s. 

Spieren opbouwen
Avocado’s zijn niet extreem rijk aan eiwitten, maar de eiwitten die deze vrucht met zich meebrengt zijn van zeer hoge kwaliteit. En wanneer je spieren wilt kweken is een avocado dus onmisbaar. 

Verlaagt je cholesterol
In avocado’s zit een behoorlijke hoeveelheid vezels. Deze vezels versnellen de spijsvertering en verlagen daarmee je cholesterol. Dit komt doordat het cholesterol dat via de gal in de darm komt niet hergebruikt wordt, maar uitgescheiden. Hoe langer het cholesterol zich in je darm bevindt, hoe meer tijd het krijgt om weer opgenomen te worden. Op zichzelf is de avocado compleet vrij van cholesterol.

Helpt met afvallen
Avocado’s zijn rijk aan supergezonde vetten. Vooral omega 9 is rijk vertegenwoordigd in deze lekkere vrucht. De gezonde vetten geven langdurig een verzadigd gevoel, waardoor je minder snel naar een ongezonde snack zal grijpen.

Daarnaast heeft de avocado nog veel meer voordelen. Het zorgt voor een mooie huid (bij en inwendig en uitwendig gebruik), vitaliteit, gezonde hart- en bloedvaten en sterke botten.

Bron: train4progress.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s