Geloof jij in jezelf?

Je bent krachtig, mooi en aantrekkelijk als je gelooft in jezelf.

Je bent in staat om dingen te doen waar je gedachten aan denken.

Je bent prachtig mooi als je vastbesloten je eigen pad volgt en je niet van de wijs laat brengen door de obstakels langs de weg.

Je bent prachtig als je gelooft in jezelf! Laat ‘fouten’ je leermomenten zijn en weet je weg door je ervaringen. Als je valt pak jezelf dan weer op en ga verder op jouw pad.

Je bent krachtig, mooi en aantrekkelijk als je gelooft in jezelf. 9 tips:

1. Vergelijk jezelf niet met anderen. 

Natuurlijk kan het motiveren om hetzelfde te willen doen als iemand anders alleen kan het ook een valkuil zijn doordat je andere mensen wilt “verslaan”.

Door jezelf te vergelijken met anderen kan je je zelfvertrouwen naar beneden halen. Dit doordat je snel geneigd bent om jezelf te vergelijken met mensen die ‘beter’ zijn.

Kijk naar wat jij leuk vindt om te  doen en doe het op jouw manier.

2. Stop met oordelen. 

Als je aan het oordelen bent dan zet je jezelf boven een ander en in werkelijkheid is dit niet zo. Wat zegt het over jezelf? Iedereen denkt op zijn of haar manier en dit hoeft niet dezelfde denkwijze te zijn zoals die van jou.

Je kunt een ander niet veranderen alleen jezelf. 

In ieder mens zit iets moois. Iedereen is de moeite waard want in elk hart is liefde.

3. Accepteer jezelf. 

Just Be You gewoon op de manier hoe je bent op de mooie manier die alleen jij weet. Als je niet van jezelf kunt houden, hoe kan je dan van een ander houden? Start met jezelf te accepteren. Kijk naar de mooie dingen van jezelf. Wanneer je lekker in je vel zit, zal nog niet iedereen je leuk vinden. Dat hoeft niet en waarschijnlijk maakt het je dan ook niet uit.

4. Durf het verleden los te laten…

En kijk naar de toekomst…

Durf te genieten van het leven…

Want het verleden is niet voor niks het verleden…

eccab3bc040346be261ada1227fbc277

Laat het verleden los, je hebt nog een hele weg voor je.

Het verleden kan je niet meer veranderen. Het is er alleen nog in je herinnering. Zie het verleden als een leerproces en wees blij met de persoon je die je nu bent. Wees bewust dat je gehandeld hebt op de wijze die je toen had. Op dit moment had je het misschien anders gedaan maar is dat niet altijd zo?

Wat geeft het je om eraan vast te houden?

5. Richt je op het positieve. 

Laat het positieve overheersen in je leven. Er is altijd weer een deur die op een kier staat of open gaat.Verander je gedachten en je verandert de realiteit. Je gedachten zijn de makers van je humeur, stemming, de uitvinder van je dromen en de maker van je wil. Richt je daarom op het positieve.

6. Blijf geloven. 

Geloof in je eigen kunnen en vermogen om elke dag een nieuwe start, een keuze, een (kleine) actie te doen in de richting van een mooi leven.

Stop met geloven in je beperkende gedachten zoals “ik kan het niet”, “dat lukt mij nooit”, “ik ben niet goed genoeg” etc. Stop met geloven van deze onzin. Geloof in jezelf, dat is gezond!

7. Werk aan je doelen.

Ga door als een doel belangrijk voor je is. Je hebt altijd weer een morgen om het opnieuw te doen, maar realiseer dat er misschien niet altijd een morgen is. Ga achter je droom en doelen aan.

8. Behandel jezelf zoals jij wilt dat anderen je behandelen. 

Wat zeg jij allemaal tegen jezelf? Zou je zo tegen een vriend(in) praten? Behandel je jezelf met respect? Stel je je grenzen?

Indien jij jezelf met respect behandelt zullen anderen je voorbeeld volgen. Begin er vandaag nog mee en word je bewust van het feit hoe je jezelf behandelt.

9. Maak je niet druk wat anderen van je denken. 

Verlies jezelf niet in de zoektocht naar acceptatie van anderen mensen. Ik heb veel gehad aan het verhaal:omgaan met afwijzing.

Je bent goed zoals je bent en je hebt niets te bewijzen aan iemand anders. Maak je niet druk want anderen van je denken en maak je meer druk om wat je van jezelf denkt.

Wat is houden van jezelf voor jou? 

Voor mij betekent het houden van mezelf, genieten van het leven, genieten van mezelf, dingen doen die ik leuk vind, vertrouwen op mijn eigen gevoelens, van mijn eigen krachten uitgaan, het nemen van risico’s, leren van het verleden en de ‘fouten’ die ik gemaakt heb.

Geloof in jezelf en heb vertrouwen dat het gaat zoals het bedoeld is.

Bron: www.justbeyou.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s