Mediteren

Mediteren heeft mij goed geholpen sinds ik ermee ben begonnen (oefening baart kunst 🙂 ). Na anderhalf jaar had ik voor het eerst een diepe meditatie kunnen ervaren, het was geweldig!
Dit kan een ieder anders ervaren, sommige mensen hebben het van nature en kunnen sneller innerlijke rust vinden en anderen moeten wat vaker oefenen om hun gedachtes te kunnen stillen.
Hoe dan ook de ervaring is sensationeel!
 Dit wil ik graag met mensen delen die ook innerlijke rust, bewuster leven en meer focus willen ervaren.
Ik zeg altijd “wij mensen vragen, willen en bidden altijd, maar wanneer nemen wij de tijd om te luisteren.
 De stem van de “bron” (God, intuïtie, innerlijke stem, hogere zelf, spirit, ziel wat het ook mag zijn voor jou persoonlijk) is heel zacht”.
Neem de tijd om te luisteren.

Wat is mediteren? 
Meditatie is een effectieve manier om bewuster te worden. Het is een manier om de weg vrij te maken van mentale geluiden en afleidingen die je weerhouden van wat hier en nu belangrijk is. 
Meditatie helpt je om meer tot rust te komen, het creëert balans en aanwezigheid in het moment. Heb je nog nooit gemediteerd, geen probleem.
 Het is niet moeilijk.
 Het is best makkelijk, het gaat om de kunst om je lichaam te laten ontspannen en emoties te laten rusten en je gedachten helemaal leeg te maken voor 15 minuten per dag.

Hoe mediteren?
Meditatie begint met focussen op je ademhaling. Begin door diep in te ademen en herken hoe jij je nu al beter voelt, door dit simpelweg te doen.
 Neem nog een paar frisse diepe ademhalingen en kom tot een ritmisch patroon van ademen en relaxe.
Volgende stap; Sluit je ogen. Met je ogen dicht blijf gefocust op je ademhaling tot vier tellen, hou je adem in voor vier seconden en adem uit tot vier seconden. Wanneer er gedachten komen observeer deze en laat het weer gaan. Laat elke nieuwe gedachte aan je voorbij gaan
 en focus je weer terug op je ademhaling. Observeer het alsof het een vliegtuig is die voorbij vliegt, wat binnen komt in je bewustzijn en er weer uitvliegt.
Ga 15 min verder met ademhalen en relaxen, maak dan je ogen open en start je dag of ga verder met de dag/avond.

Wanneer mediteren?
De beste manier om succesvol in een diepe meditatie terecht te komen is door consequent te zijn. Het heeft veel meer effect om elke dag rond dezelfde tijd te mediteren voor 15 min dan willekeurig één keer in de week voor één uur. Een druk schema maakt het lastig om tijd te vinden en consequent te mediteren, je zal hiervoor tijd moeten vrijmaken, wanneer het jou het beste uitkomt. Ik persoonlijk mediteer graag in de ochtend nadat ik uit bed ben gekomen, misschien is dit ook wel een goed moment voor jou.
Of misschien is het handig na werk? Alleen jij kan de planning voor jezelf maken. Kies een tijdstip wat het meest geschikt is voor jou en houd je aan deze afspraak die je maakt met jouw ziel.

meditation2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s