Linkerhersenhelft vs Rechterhersenhelft

Enige tijd wil ik het hebben over de linker- en rechterhersenhelft. Ik heb erover nagedacht hoe ik dit het beste kan verwoorden.
Per toeval” ben ik dit tegen gekomen, een advertentie van Mercedes Benz. Nu geloof ik niet in toeval want in mijn wereld bestaat iets zoals toevallig niet. Hieronder een prachtige onderscheiding tussen de linker- en rechterhersenhelft.
Dit beeld is een reeks van Mercedes Benz advertenties. Ik heb het wel even vertaald naar het Nederlands.

Linker hersenhelft: Ik ben de linker hersenhelft, ik ben een wetenschapper, een wiskundige, ik hou van het vertrouwde, ik categoriseer, ik ben juist, lineair, analytisch, strategisch.

Ik ben praktisch, altijd in controle, een meester van woorden en taal, realistisch, bereken vergelijkingen en speel met getallen.
Ik ben orde, ik ben logica, ik weet precies wie ik ben.

Rechter hersenhelft: Ik ben de rechter hersenhelft, ik ben creativiteit een vrije geest, ik ben passie. smachtend verlangen, sensualiteit, ik ben het geluid van brullend gelach.
Ik ben smaak, het gevoel van zand onder blote voeten, ik ben beweging, levendige kleuren, ik ben de drang om te schilderen op een leeg doek. Ik ben grenzeloze fantasie, poëtisch, ik voel, ik voel, ik ben alles wat ik wil zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s