Kennis

Er zijn twee soorten kennis. De ene is algemeen, de andere is specialistisch. Algemene kennis is van weinig nut bij het vergaren van “geld” bijvoorbeeld, hoe groot of gevarieerd die kennis ook is. 
De faculteiten van grote universiteiten beschikken over vrijwel elke vorm van algemene kennis die in de beschaafde wereld bekend is. Toch hebben de meeste hoogleraren weinig geld. Ze specialiseren zich in het onderwijzen van kennis, maar ze specialiseren zich niet in het structureren of gebruiken van die kennis. Kennis trekt geen geld aan, tenzij ze wordt gestructureerd en gestuurd door middel van praktische plannen, die het vergaren van geld als specifiek doel hebben.
Miljoenen mensen begrijpen dit feit niet, en vele mensen zeggen dan ook “geld maakt niet gelukkig” dat klopt, maar maakt het leven een stuk makkelijker en relaxter, dit is een topic waar we een andere keer dieper op in gaan; terug naar kennis.
Mensen zijn in verwarring gebracht omdat ze ten onrechte geloven in het gezegde “kennis is macht”. Dat is helemaal niet het geval! Kennis wordt pas macht als ze wordt gestructureerd in duidelijke strakke plannen van aanpak en op een duidelijk bepaald einddoel wordt gericht.

De ontbrekende schakel in alle onderwijssystemen is dat onderwijsinstellingen verzuimen hun studenten te leren hoe ze hun verworven kennis moeten structureren en toepassen.

positive-reinforcement

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s